Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 


Вчимося толерантності

Міжнародний День толерантності — свято, яке відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО.

В наш неспокійний час тема толерантності – дуже актуальна. У своєму широкому розумінні слово «толерантність» (до речі, походить від латинського tolerantia - терпіння), означає терпимість до чужих думок і вчинків, здатність ставитися до них без роздратування. Толерантна людина поважає переконання інших, не намагаючись довести свою виняткову правоту.

З нагоди свята працівники відділу періодики Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва спільно з фахівцем Хмельницького регіонального Центру безоплатної вторинної правової допомоги Ольгою Чорною завітали в ліцей №17 , де організували для учнів годину спілкування «Такі ми різні в цьому світі».

Зустріч завідуюча відділом періодики Ірина Міщенко розпочала розповіддю про науку толерантності, яка вчить мирно вирішувати конфлікти, поважати один одного. На її запитання: « Які основні риси толерантної людини ?», - більшість юних читачів відповіли : повага людської гідності, терпимість до чужих думок, готовність сприймати погляди інших, розуміння і повага один до одного.

Презентація, яку підготувала Ольга Чорна, допомогла кожному присутньому зрозуміти як толерантно поводитись і спілкуватись. Рольова гра «Толерантність у людських стосунках» дала можливість стати учасниками певних життєвих ситуацій, обговорити приклади толерантного ставлення до людей з особливими потребами, іншого кольору шкіри, іншого віросповідання. Не менш цікавим стало тестування «Наскільки ви толерантні», яке виявило ступінь толерантності кожного учасника. Особливо сподобалась читачам вправа: «Канцелярська скріпка», яка продемонструвала, як обережно ми всі повинні ставитися до оточуючих, не ображати тих, хто не може себе захистити, дати відсіч кривднику. Мораль цієї простої у виконанні вправи така - металева канцелярська скріпка, яку поступово вигинали - зламається. Виправити вже нічого неможливо. Так і в стосунках між людьми - наслідки нетолерантних дій неможливо виправити! Для читачів бібліотеки була організована виставка «Будьмо толерантні!»

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона