Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 


Навчання бібліотекарів закладів професійно-технічної освіти області

30 жовтня в обласній бібліотеці для юнацтва відбувся семінар - практикум бібліотекарів професійно - технічної освіти області на тему «Інноваційні форми бібліотечного обслуговування учнів професійно-технічних закладів». Понад 20 бібліотечних фахівців з усіх професійних училищ та коледжів приїхали до юнацької бібліотеки щоб перейняти кращий досвід роботи з молодим користувачем, дізнатись про інноваційні, креативні форми роботи з такою складною та , водночас, цікавою читацькою аудиторією, як юнацтво.

До програми семінару ввійшли професійні консультації-презентації, майстер-класи,обмін досвідом. Перед учасниками навчань виступили провідні фахівці обласної бібліотеки для юнацтва. Лейтмотивом всіх виступів була тема – бібліотека має стати центром читання, творчого розвитку, місцем спілкування учнівської молоді. Провідний бібліотекар читального залу Леся Романюк в своїй презентації «Бібліотека об’єднує молодь» акцентувала увагу на необхідності постійного пошуку інновацій, залучення молоді до заходів, де вони не пасивні спостерігачі, а активні учасники. Саме такі заходи - квести, тренінги, молодіжні дебати, ніч в бібліотеці,турніри з настільних ігор та ін., апробовані в юнацькій бібліотеці та рекомендовано для проведення в учнівських читацьких аудиторіях. Фахівець абонементу Діана Матвєєва поділилась з колегами сучасними методами популяризації художньої літератури. Креативні виставки-інсталяції, літературні фуршети, літературні проекції, книжкові презентації зацікавили присутніх на семінарі бібліотекарів . Про сучасні підходи до роботи з творчою молоддю акцентували увагу завідуюча відділом мистецтв Наталія Березюк та головний спеціаліст відділу Олена Левицька. Вони ще й провели майстер – клас «Солодкі емоції», під час якого вчили колег малювати шоколадом,щоб ті могли надалі проводити такі заняття з талановитими учнями в своїх бібліотеках.

Перспективи тісної співпраці обласної бібліотеки для юнацтва та бібліотек професійно-технічних закладів з метою залучення учнівської молоді до читання намітили в своїх виступах заступник директора юнацької книгозбірні Віра Тарчевська та методист науково-методичного центру профтехосвіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних кадрів у Хмельницькій області Людмила Лужняк.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона