Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 


Шляхами козацтва через твори мистецтва

Напередодні Дня українського козацтва та Дня захисника України у відділі мистецтв обласної бібліотеки для юнацтва відбулась зустріч учнів НВК №2 з крайовим отаманом, радником Верховного отамана Південно-Західної козацької громади, учасником Революції гідності Іваном Яковичем Козарем.

Спілкування з юною аудиторією було побудовано на ґрунтовних дослідженнях козацтва як культурно-історичного феномену. Гість заходу змалював козацький рух як найяскравішу сторінку літопису боротьби українського народу за свою незалежність. Історичне буття українського козацтва яскраво постало перед присутніми через живописні твори художників І.Рєпіна, О.Сластіона, В.Касіяна, С.Васильківського, М. Самокиша, М.Івасюка, Ф.Красицького, С.Якутовича, демонстрація репродукцій яких візуально і емоційно глибше допомогла розкрити тему зустрічі.

Цікавим епізодом заходу стала розповідь про Пилявецьку битву. Козак за покликанням, художник-дизайнер за фахом, Іван Козар разом з художниками О.Данченком («Розгром польського війська під Пилявою») та І.Лебедєвим («Битва під Пилявцями») змогли перенести присутніх в епіцентр великих битв.

Допитливе юнацтво не тільки через твори мистецтва дізналось про традиційну зачіску козаків - козацький чуб та козацьке вбрання – шаровари, але й мали змогу приміряти на себе шапку та потримати в руках клинок – нагороду за відродження українського козацтва кошовому отаману з Поділля Івану Яковичу Козару від голови Спілки ветеранів Другої світової війни Хмельниччини, гвардії полковника А.І.Дорошенка.

На заході було презентовано «Козацьку енциклопедію для юнацтва» Олени Апанович.

Цікава, захоплююча та пристрасна розповідь Івана Козара змогла запалити в юних серцях іскру любові та поваги до яскравої сторінки української історії – козацтва.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона