Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 


Бібліотека відкриває таланти

Хмельниччина багата талановитою молоддю. Обласна бібліотека для юнацтва відкриває та підтримує молоді таланти, сприяє популяризації їх творчості. Нещодавно в рамках 7-ї Лістівської мистецької асамблеї, приуроченої 170-річчю з часу перебування Ф. Ліста в Україні та на Поділлі, у відділі мистецтв бібліотеки відбулась авторська презентація першої збірки фортепіанних п’єс юного композитора Олексія Буймістра «Вісім таємниць світу», адресованої молодим музикантам, що стоять на шляху професійного становлення.

Формуванню різнобічних інтересів Олексія Буймістра сприяла його родина поціновувачів літератури, педагогіки, математики. Поряд із загальною, початкову мистецьку освіту отримав у Хмельницькій дитячій школі мистецтв. Мала сцена відділу мистецтв юнацької бібліотеки, де протягом 2014-2015 років Олексій поглиблено займався теорією музики та піанізмом з музикознавцем Є.Є. Богдан - Бєловою, стала щасливим стартом у професійному розвитку юного музиканта. З успіхом закінчив у 2018 році Львівську середню спеціалізовану музичну школу ім. С.Крушельницької, водночас став студентом факультету мистецтв Остравського університету (Чехія). Виступав у концертах в містах Хмельниччини, у Львові. Став переможцем мистецьких та освітянських програм у місті Санок (Польща), «Читачем року - 2015» в номінації «Обдарована особистість» обласної бібліотеки для юнацтва.

На свято-презентацію збірки «Вісім таємниць світу» Олексія Буймістра завітали вчителі музики шкіл області.

Під час презентації музикант проілюстрував збірку виконанням власних творів прелюдіями «Осінній вітер», «Штормовий»; вальсом «Кришталевий погляд»; сонатою «Осіння свіча»; баладою «Горизонт подій». Цікавими і змістовними були його коментарі до них. Достойним фіналом презентації стала фортепіанна імпровізація успішного молодого виконавця, у якого попереду роки навчання та кропіткої праці. Упорядник збірки музикознавець, голова Подільського культурно-просвітницького товариства ім. Ференца Ліста Є.Є. Богдан - Бєлова, організатор презентації, переконана, що зацікавлений виконавець знайде у недитячій простоті музичних образів Олексія Буймістра зерна потужного зростання.

Щирими були емоції учасників презентації та автора, який поставив перший автограф на власній збірці.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона