Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Відкриття фотовиставки литовського фотоклубу «ПОЗИТИВУКАС» у виставковій залі Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва

Куратора цього фотопроекту Сергія Аніськова можна віднести до плеяди талановитих фотохудожників з багатим досвідом і власним стилем.

Сергій Аніськов - фотограф, член Національної спілки фотохудожників України, член Словенського фототовариства, психолог, мандрівник, природолюб, фотокореспондент, громадський діяч, координатор Хмельницького фотоклубу, автор проектів "Хмельницький та хмельничани", "Обличчя Індії", "Майдан. Історія протесту", «Майдан. Фортеця духу», «Психологічний портрет воїнів АТО", "Сквоти", "Місто". Координатор виставки «Майдан – як надія»" 2017 року. Учасник колективної виставки щорічного фестивалю фотографії «Ukrainian Photo Camp» 2018 року у Києві. В 2013 році Сергій Аніськов презентував колекцію власних світлин із сонячної Індії “Обличчя Індії” у виставковій залі бібліотеки для юнацтва. За плечима у фотографа — участь у міських фотоконкурсах, виставках “Вільне плавання”, “Хмельницький будівельний”, “Хмельницький крізь об’єктив”, “Вічність в об’єктиві”. Він є переможцем Всеукраїнського фотоконкурсу “Молоде обличчя України”, учасником IV Міжнародного фотопленеру в Чехії “Європейські фотозустрічі. Схід-Захід”.

Подорожі країною, світом спонукають популярного фотографа до народження нових творів, світлин. Цікавою, багатою на особливі враження для Сергія Аніськова стала подорож до Литви в 2017 році. Викладання там, знайомство з членами фотоклубу «ПОЗИТИВУКАС» принесло свої результати. Зініціювавши фотовиставку литовського фотоклубу «ПОЗИТИВУКАС», до якої увійшли світлини 11-ти литовських фотографів, Сергій надав можливість хмельничанам доторкнутись до історичної та культурної спадщини європейської держави Литва. Маловідомі пам’ятки архітектури, історичні особистості, представники одного з найбагатшого польсько-литовського роду Косаківських постають зі світлин литовських фотохудожників. Багато чого цікавого можуть розказати чорно-білі світлини про життя, родинні зв’язки, захоплення, долю та оточення графа Косаковського. Старовинні садиби та залишки їх руїн – свідки литовського минулого, займають провідне місце у творчості фотомитців. Цікавими є представлені фотопортрети. В експозиції представлені роботи різні за характером, напрямками та техніками виконання, але об’єднує їх любов до фотомистецтва та гордість за унікальну спадщину Литви та її народу.

Виставка діятиме впродовж серпня.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона