Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

«Філософ кіно»
кіновечір до 100-річчя з дня народження кінорежисера Інгмара Бергмана

10 липня у відділі мистецтв відбувся кіновечір «Філософ кіно» до 100-річчя з дня народження шведського режисера, письменника, сценариста Інгмара Бергмана.

Запрошені на кіновечір учасниці клубу «Бойова подруга» відкрили для себе світ філософського кіно великого режисера Інгмара Бергмана.

Берґман поставив близько 60 фільмів і серіалів, а також 170 вистав у театрах. Серед його фільмів - "Осіння соната", «Сунична галявина», "Фанні та Олександр", "Персона", "Сьома печатка", «Сором», «Посмішка літньої ночі» та інші. Мабуть, окрім Берґмана, у світі не багато режисерів, якіх з однаковою силою безмежно обожнювали і щиро ненавиділи. Як геній і власник нестерпного характеру, Інґмар був калейдоскопом протиріч: сином священника і атеїстом, відлюдником на острові Форьо та великим ловеласом, знавцем людських душ та поганим батьком.

Основні теми творчості Інгмара Бергмана — криза релігії, криза традиційної сім'ї, криза особистості; пошуки справжніх відносин між людьми. По-філософськи та метафорично передає проблеми людського існування Інгмар Бергман у фільмі ”Сунична поляна”. Український режисер — Сергій Параджанов у “Тіні забутих предків” також показує людину, її почуття, зв'язок зі світом, пошук втрачених сенсів життя. Ця схожість фільмів геніїв кіно ще раз доводить, що, хоча Україна й була відокремлена від світового загалу залізною завісою, ії кінематограф розвивався за схожими тенденціями, а ії фільми є частиною світової спадщини.

Перегортаючи сторінки життя та творчості Бергмана, передивляючись фрагменти найвідоміших його фільмів - «Сьома печатка», «Сунична галявина» «Сцени з подружнього життя», «Шепіт та крики» та відеосюжет про митця «Легенди світового кіно – Інгмар Бергман», кіномани збагнули феномен майстра психологічного кіно. Кінорежисер порушував широке коло проблем: пошуки власного «я», родинні стосунки, ставлення до Бога та смерті, самотність....

Інґмара Берґмана завжди цікавила людина: сильна чи слабка, виняткова чи пересічна. Людське обличчя, разом зі світлом, стає головним кінематографічним інструментом режисера. І вцьому змогли переконатися присутні, подивившись зворушливий фільм Майстра «Сунична галявина».

Представлена книжкова добірка розширила кінотему зустрічі.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона