Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Живий у славі поміж нас
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Живий у славі поміж нас

Ізяславщина – щедрий край на талановитих людей. До творчої палітри знатних краян належить Ігор Миколайович Римарук, поет-модерніст, лауреат Національної премії імені Т. Шевченка (2002р.), уродженець села М’якоти Ізяславського району (1958-2008).

04 липня 2018 року на базі М’якотівської сільської бібліотеки відбувся літературний вечір «Живий у славі поміж нас», з нагоди 60-ти річчя від дня народження поета. На зустрічі були присутні працівники Ізяславської центральної районної бібліотеки, бібліотекарі сіл Борисів, Плужне, Дертка, Шекеринці, жителі села М’якоти.

Ведучі- Валентина Рудюк – бібліотекар сільської бібліотеки та Іванна Ємелянова – художній керівник сільського будинку культури розповіли про життєвий та творчий шлях поета. Під час зустрічі лунали пісні та вірші у виконанні Іванни Богатирчук, Ігоря Дем’янчука, Валерії Бондар, Анастасії Лукащук, Оксани Яковлєвої.

Бібліограф Ізясласької районної бібліотеки Тетяна Гайдашук провела презентацію біобібліографічної довідки «Лірик у полі культурної пам’яті».

Своїми спогадами про земляка поділились Петро та Надія Новаки. В особі Ігоря Римарука маємо справжнього майстра української поезії, інтелектуального лірика, якого потрібно сприйняти розумом, - так про нього тепло і зворушливо сказав Петро Анатолійович Новак.

Надія Новак провела цікаву екскурсію до батьківської садиби поета – земляка, де по даний час залишилися на обійсті липа і криниця, які навівають спогади про родину Римаруків.

Велика вдячність усім, хто береже пам’ять про славетних земляків з маленької батьківщини. Такі зустрічі навчають підростаюче покоління берегти, любити і вивчати свій край, «бо хто не знає минулого – той не вартий майбутнього».

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона