Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 

«Я по світу іду в вишиванці»

Колектив обласної бібліотеки для юнацтва щороку оригінально відзначає Всесвітній день вишиванки. В минулому році влаштували дефіле у вишиванках спільно з читачами, а цьогоріч - виставку родинних вишиванок, які зберігаються в домашніх шафах бібліотекарів.

Ця виставка об’єднала членів колективу в прагненні показати на широкий загал родинні вишиті скарби. Як виявилось, майже в кожній родині є вишиті речі - сорочки, рушники, картини, скатертини, серветки, напірники і багато іншого. Все це різнобарв’я народного мистецтва різних регіонів України, від найдавніших виробів і до сучасних, було представлено в експозиції, яка відкрилась 18 травня в мистецькій залі бібліотеки. Фахівець бібліотеки Галина Костянтинівна Буяновська надала на виставку вишиванку своєї бабусі, яку та вишила в 15-річному віці в 1895 році, а сорочка та вишитий фартушок бабусі Людмили Рускої датуються початком 20 сторіччя. Були представлені і сучасні вишиванки, які вишили бібліотекарі своїм дітям та внукам. Вишивки на виставці вражають орнаментами та кольорами.

Вперше у в День вишиванки скульптурна композиція біля книгозбірні- бронзові юнак і дівчина приміряли на себе вишиті сорочки! Їх для скульптурних книголюбів "вишили" пензлем та фарбами читачі - юні художники Тетяна Бикова та Марійка Бриндак. Святковий етно-арт перформанс "Вишиванка мого роду" зібрав широке коло прихильників українських традицій на майданчику біля бібліотеки. Бібліотекарі та читачі у вишиванках, виголошуючи гасла: "Вишиванка - спадкоємність традицій» , « Вишиванка - код нації», «Вишиванка - закодований лист, оберіг народу" , привернули увагу перехожих до творчої акції. А скульптурні юнак та юнка у вишиванках стали на весь день локацією для селфі хмельничан та гостей міста.

Виставка діятиме впродовж травня, червня.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона