Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Всесвітній день здоров'я

Ми добре знаємо, що здоров'я - найбільша людська цінність. І попри всі складнощі нашого буття кожен повинен свідомо ставитися до власного здоров'я, берегти найдорожчий скарб у житті, тому що недарма у народі кажуть, що за гроші здоров'я не купиш.

7 квітня щороку відзначається Всесвітній день здоров’я. Вперше Всесвітній день здоров’я відзначався в 1948 році, в рік заснування Всесвітньої організації охорони здоров’я, діяльність якої спрямована на забезпечення високого рівня здоров’я людей в різних країнах світу. В цей день традиційно обговорюються найгостріші проблеми охорони здоров’я, що стоять сьогодні перед людством, проводяться акції, які мотивують людей вести здоровий спосіб життя і приділяти більше уваги профілактиці захворювань.

5 квітня працівники відділу періодики Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва спільно з Управлінням молоді та спорту Хмельницької міської ради, Хмельницьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Хмельницьким міським центром по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання провели День здоров’я в школі - «Я – моє здоров’я- моє життя» в рамках Всесвітнього дня здоров’я для учнів НВО № 5. Працівники бібліотеки розповідали читачам про основні чинники здоров’я: спадковість, рівень медицини, екологію, спосіб життя. Старшокласники з’ясували для себе, що таке здоровий спосіб життя, які його основні складники , в чому користь заняття фізкультурою і спортом , як організувати режим навчання та відпочинку, які додаткові заходи можуть зміцнити здоров’я та що йому шкодить.

Начальник Управлінням молоді та спорту Хмельницької міської ради Сергій Ремез розповів учням про спортивні заклади нашого міста, про ті можливості, які відкриває заняття спортом і фізичною культурою в молодому віці. Цікавими були історії досягнень спортивних висот нашими спортсменами – хмельничанами. Учні подивились показові виступи з рукопашного бою вихованців підліткового клубу «Гепард», яким керує Максим Кладницький. Юні спортсмени продемонстрували високий спортивний вишкіл, особливо вражали тендітні дівчата, які «клали на лопатки» хлопців-борців.

А дівчата із клубу сучасних танців «Вікторія» (керівник Анастасія Гнатовська) подарували глядачам запальні танці. Вікторина, яку провела практичний психолог Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Захожа, ще раз підтвердила знання основ здорового способу життя та спортивного світу нашими читачами.

Найактивніше пройшов конкурс «Найсильніші!» - хлопці продемонстрували силу і витримку у виконанні спортивних вправ. Всі учасники отримали призи від Управлінням молоді та спорту Хмельницької міської ради і аплодисменти своїх однокласників.

До уваги учасників Дня здоров’я був проведений огляд книжкової виставки “Зроби свій вибір на користь здоров’я”, на якій були представлені новинки книжкових видань про здоровий спосіб життя, здорове харчування, про користь занять спортом та фізичною культурою.

Здоров’я – це дар космосу самій людині. Його треба шанувати, не втрачати, а примножувати. Дбаючи про своє здоров’я, ми дбаємо про здоров’я майбутніх поколінь усієї нашої української нації.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона